Niemiecka Sałatka ziemniaczana z octem i olejem bez majonezu

Składniki:

1 kg ziemniaków

1 cebula

4 łyżki stołowe oleju

1 szczypiorek

300 ml bulionu

3 łyżki stołowe octu

2 łyżeczki ostrej musztardy

Sól, cukier, pieprz

 

Przygotowanie:

Ziemniaki gotować przez około 20 minut w osolonej wodzie. Następnie wystudzić i

pokroić w cieniutkie plasterki. Cebul pokroić drobno. Bulion wymieszać z olejem, octem, musztardą oraz przyprawami i polać nim plastry ziemniaków. Następnie plastry ziemniaków wymieszać ostrożnie z bulionem oraz szczypiorkiem. Sałatka powinna przegryźć się przynajmniej godzinę, później można ją doprawić do smaku. Smacznego!

Autor: 
Jowita Kasiczak

Dodaj komentarz

CAPTCHA
Przepisz kod z obrazka.
12 + 4 =
Rozwiąż proszę powyższe zadanie matematyczne i wprowadź wynik.